h

'Missie Lantor' afbreken

28 januari 2009

'Missie Lantor' afbreken

Tijdens de vergaderingen van de Commissie Stad op 19 en 27 januari heeft de SP aangegeven negatief te staan tegenover verdere investeringen in het verplaatsen van Lantor.

Woordvoerder Jaap Pottjewijd gaf aan dat verplaatsing van Lantor de SP een lief ding waard is, maar dat de verplaatsing van Boxal en Solvay dit ook zijn. Lantor is overigens een schonere, minder overlastgevende fabriek dan de andere twee.

Ook gaf Pottjewijd aan dat, gezien de huidige economische crisis het onverstandig is om nu te veel geld in Lantor te pompen; de gemeente heeft financieel vlees op de botten hard nodig om de crisis door te komen.

De SP is teleurgesteld in het College, omdat deze beloofd had om de dekking voor het uitplaatsen van Lantor rond te krijgen. Hier is het college niet in geslaagd.

De SP is niet de enige partij die vindt dat de 'missie Lantor' moet worden afgebroken. Ook andere partijen, waaronder de VVD en GroenLinks, hebben in meer of mindere mate aangegeven dat ze geen heil zien in het voorstel van het college.

Wethouder Sanders wees Pottjewijd op 'de socialistische gedachte' dat je juist moet investeren als het minder goed gaat. De SP is niet onder de indruk van dit argument; een investering moet immers uitzicht hebben op een zeker doel. Dit doel lijkt vooralsnog niet haalbaar.

Overigens kwam het door Wethouder Sanders dat de Commissie Stad op 27 januari weer bijeen moest komen. Op 19 januari, bij de aanvankelijke behandeling van het dossier, had hij niet de juiste stukken bij zich.

U bent hier