h

Nieuwjaarsreceptie Bedrijvenkring 2009

14 januari 2009

Nieuwjaarsreceptie Bedrijvenkring 2009

Ook voor de Veense ondernemers is het nieuwe jaar begonnen. Op maandag 12 januari hield de bedrijvenkring haar jaarlijkse nieuwjaarsreceptie, waar naast de ondernemers ook politici waren uitgenodigd.

Fractievoorzitter Jan Breur was hierbij namens de SP aanwezig. Hij sprak hier met 'hoge heren' van onder andere IW4, de Afvalcombinatie, Kliko en Patrimonium Woonstichting.

Toen iedereen aanwezig was, ving de voorzitter van de Bedrijvenkring - Koos Rodenburg - zijn toespraak aan door iedereen "veel heil en zegen voor tweeduizendnegen" toe te wensen.
Omdat hem ooit verteld is dat een goede speech nooit langer duurt dan zes minuten, kondigde hij aan dat hij geen goede speech had. Hij ging in op de internationale kredietcrisis, regionale en lokale ontwikkeling.

De belangstelling vanuit de politieke hoek was gering. Naast het College van Burgemeester en Wethouders was Breur de enige politicus die de moeite had genomen om op de nieuwjaarsreceptie aanwezig te zijn.
Breur, die zich bewust is van het (onterechte) vooroordeel dat de SP 'tegen ondernemers zou zijn', vindt het frappant dat uitgerekend hij het enige aanwezige raadslid was. Ook anderen merkten dit op.

U bent hier