h

Beantwoording vragen over Worknet4U onvoldoende

28 februari 2009

Beantwoording vragen over Worknet4U onvoldoende

SP stelt vervolgvragen

Het College van Burgemeester en Wethouders heeft de vragen van de SP over de worknet4u-affaire onvoldoende beantwoord. Met name de vraag over het niet melden van de zaak aan de gemeenteraad komt in de beantwoording niet tot zijn recht. De SP neemt de zaak hoog op en stelt vervolgvragen.

Worknet4U is een re-integratiebedrijf dat in september 2008 failliet is gegaan. De gemeente deed zaken met het bedrijf en had daar 42 mensen ondergebracht. Het College heeft echter verzaakt om de problemen en het uiteindelijke faillissement te melden aan de Gemeenteraad. SP-fractieleden Fatima Bich-Bich en Jaap Pottjewijd kwamen hier achter en confronteerden het College met een tiental schriftelijke vragen. De beantwoording van het College is voor de fractie echter dusdanig teleurstellend dat fractievoorzitter Jan Breur verdere opheldering eist.

Breur: “Het College beweert de commissie Werk in mei te hebben geïnformeerd over problemen met Worknet4U, maar hierover is niets in het verslag terug te vinden. Dat is raar; zoiets hoort toch niet te ontbreken? Verder gaat het College niet in op het feit dat ze het uiteindelijke faillissement in september niet hebben gemeld. Ze nemen niet eens de moeite om het te ontkennen! Als serieuze partij kun je hier geen genoegen mee nemen.”

De houding van het College steekt de partij behoorlijk, omdat het College naar aanleiding van de zwembadaffaire beloofd had om de raad beter te informeren. In het Lantor-dossier verzaakten ze dit al, door het standpunt van de Provincie niet tijdig door te geven. Breur: “En nu laten ze dus alweer ernstige steken vallen. En juist als het gaat om zaken die mensen treffen op het gebied van werk en inkomenszekerheid willen wij als SP volledig en tijdig op de hoogte worden gesteld van belangrijke ontwikkelingen. Niet alleen het goede nieuws dat de wachttijden korter worden, maar ook de zaken die spaak lopen. Voor een ‘mooi weer’-show kijk ik wel naar Piet Paulusma!”

U bent hier