h

Burgerinitiatief in behandeling

1 februari 2009

Burgerinitiatief in behandeling

Het Burgerinitiatief met betrekking tot het Dragonderpark zal in de Commissie Stad van 2 maart worden behandeld. Besluitvorming zal plaatsvinden in de raadsvergadering van 19 maart. Hiertoe is besloten door het raadspresidium op 26 januari.

Op 2 december werd het burgerinitiatief aangeboden aan de voorzitter van de Gemeenteraad, Burgemeester Elzenga. Het daaropvolgende raadspresidium had besloten moeten worden dat het burgerinitiatief behandeld zou worden in de Commissie Stad van 19 januari en de Raadsvergadering van 5 februari.

Behandeling van het burgerinitiatief heeft echter door toedoen van het presidium enige vertraging opgelopen. Omdat er in het presidium twijfels waren geuit over de ontvankelijkheid van het initiatief, moest deze opnieuw onderzocht worden. De twijfels waren geen gemeengoed in het presidium; SP en GroenLinks wilden het burgerinitiatief gewoon in behandeling nemen.

Uit dit onderzoek bleek eens te meer dat het initiatief inderdaad ontvankelijk was, zoals al gesteld werd door GroenLinks en SP. Hierdoor kon het raadspresidium haar goedkeuring geven voor verdere behandeling.

De indieners van het burgerinitiatief waren naar de vergadering van het presidium op 26 januari toegekomen om te zien hoe het presidium procedureel zou besluiten over hun initiatief.

U bent hier