h

Minder spanning op discussie Hoogspanning

1 februari 2009

Minder spanning op discussie Hoogspanning

De discussie die de Commissie Stad over Hoogspanning had, op 19 januari, verliep minder gepolariseerd dan die van de gemeenteraad in december. Toen ging het hard tegen hard.
Lokaal Veenendaal en GroenLinks hadden toen een motie ingediend voor een extra 'check' rondom de nieuwe locatie van de Christelijke Scholengemeenschap Veenendaal (CSV) met betrekking tot hoogspanning. Ook de ChristenUnie had een motie over dit onderwerp.

Voor- en tegenstanders van de moties hakten aardig op elkaar in. Raadsleden Hollander (VVD) en Bos (PvdA) gingen hierbij zover om te suggereren dat de voorstanders iets wilden bereiken 'over de rug van de scholengemeenschap'.

Omdat men er toen niet uitkwam, trokken Lokaal Veenendaal en GroenLinks hun motie weer in. Ook de ChristenUnie deed dit, onder voorbehoud hier in de commissie Stad op terug te komen. Dat gebeurde ook.

In de Commissie ging het er heel anders aan toe: voor- en tegenstanders bleken helemaal niet zover van elkaar af te zitten.

Bovengrondse hoogspanningslijnen binnen de bebouwde kom worden door iedereen onwenselijk gevonden, en iederen vindt dat de gemeente Veenendaal niet alleen voor de kosten moet en kan opdraaien.

Hoogspanning is in Veenendaal nog volop zichtbaar aanwezig; in de discussie was de meeste hoogspanning er wel af...

U bent hier