h

'Multifunctioneel terrein goed plan'

12 februari 2009

'Multifunctioneel terrein goed plan'

De komst van het multifunctionele terrein bij de Groene Velden oogst van verschillende kanten veel lof. Het plan voor een ijsbaan cq skeelerbaan cq evenemententerrein wordt toegejuicht door ijsbaanvereniging 'De Greb', de VVD en de SP.

Gerben Stellingwerf, voorzitter van de ijsbaanvereniging laat weten dat hij weliswaar blij is met het plan, maar dat een iets andere invulling meer ideaal zou zijn. De binnenring van de baan had volgens hem ook beter verhard kunnen zijn, in plaats van er een bosplantsoentje neer te leggen zoals nu gepland. Ook mist hij een krabbelbaan.

VVD'er Timo Kroes, die zich heeft ingezet voor dergelijke benutting van het terrein, is in zijn nopjes met het plan. Hij stelt dat een stad als Veenendaal dit verdient. Wel geeft hij aan dat de gemeenteraad nog moet spreken over de financiƫle dekking, die nog niet geheel in orde is.

SP-fractievoorzitter Jan Breur is in beginsel blij met het plan. Toen de ijsbaanvereniging het idee enkele jaren geleden lanceerde was er weinig overtuigingskracht voor nodig om zijn fractie voorstander te laten zijn voor een combinatie schaats/skeelerbaan.
Breur: "In beginsel ligt er een goed plan. Het is nog even kijken of dit echt het beste plan is - ook met het oog op de kanttekening van 'De Greb'; en of het dekkingsverhaal rondgemaakt kan worden. Maar, ik zei het al eerder en ik blijf erbij, multifunctionele benutting van het terrein is sowieso een goed plan."

U bent hier