h

Waar liggen de grenzen van Het Binnenveld?

1 februari 2009

Waar liggen de grenzen van Het Binnenveld?

In de discussie over het Binnenveldfonds die de Commissie Stad had op 19 januari, wilden GroenLinks en de SP graag weten waar de grenzen van het Binnenveld nu eigenlijk liggen. Kennelijk bestaat hier onduidelijkheid over binnen de WERV-gemeenten.

GroenLinks-fractievoorzitter Jurgen Hillaert vroeg met name naar de westgrens van het Binnenveld; het gebied tussen Achterberg en Veenendaal. Wat over het algemeen gezien wordt als Binnenveld, ziet de gemeente Veenendaal als zoeklocatie voor woningbouw.

SP-woordvoerder Jaap Pottjewijd sloot zich van harte aan bij Hillaert. De SP had eerder al een rol gespeeld in de 'Hier Niet Bouwen'-actie, tegen het bestempelen van het gebied als zoeklocatie. Pottjewijd voegde hier 'De Kraats' bij Ede aan toe: is dat ook 'Binnenveld'?

Voor een fonds voor het Binnenveld is het noodzakelijk om vast te stellen wat de grenzen van dat Binnenveld precies zijn. Toch toonde Wethouder Sanders zich niet bijster gecharmeerd door de vragen.

"Toen ik op 9 januari de handtekeningen van 'Hier Niet Bouwen' in ontvangst nam, zei ik het volgende ook al;" stelde de Wethouder. "Eén van de grootste tegenstanders van de 'zoeklocatie' heeft wel z'n land verkocht voor veel geld. Dat deed hij niet uit liefde voor de weidevogels!"

U bent hier