h

Braderie voor tuin D'n Aok

7 april 2009

Braderie voor tuin D'n Aok

Op zaterdag 28 maart vond er in Buurthuis de Til een braderie plaats om geld in te zamelen voor de renovatie van de tuin van zorgflat D'n Aok. Namens de SP namen penningmeester Nico van Ginkel en fractievoorzitter Jan Breur een kijkje. Zij genoten van de poffertjes die ze daar kochten, en van het initiatief dat genomen is.

Buurthuis de Til is al een klein jaar actief betrokken bij de tijdsinvulling en het welbevinden van de bewoners van d’n Aok. Eén keer per maand gaat de kindergroep “de zaterdagmiddagkids” naar d’n Aok om iets leuks met de bewoners te ondernemen. Het gaat hier om 15 tot 20 kinderen in de leeftijd van 4-10 jaar. Alles gaat in goed overleg en in nauwe samenwerking met twee superenthousiaste medewerkers van d’n Aok.

De braderie kon zich qua grootte weliswaar niet meten met de Ossemarkt aan de Patrimoniumlaan, hij was niet minder gezellig! Men kon er spelletjes doen, poffertjes eten, hennaschilderingen laten zetten, er was rommelmarkt en muziek.

Alle opbrengsten worden besteed aan de renovatie van de tuin bij d’n Aok. De tuin dient straks een prettige plek te worden, waar bewoners meer contact met de wijk kunnen hebben. Tevens wordt er getracht een kleine moestuin te realiseren, die de kinderen uit de Til samen met de bewoners gaan onderhouden.

De SP'ers waren onder de indruk van de braderie. Breur: "Het is goed dat er een brug wordt geslagen tussen oud en jong, en dat gezamenlijk de schouders worden gezet onder leefbaarheid van de wijk. Deze initiatieven zijn een dikke plus voor Veenendaal!"

U bent hier