h

Losse eindjes rond Bioscoop

10 mei 2009

Losse eindjes rond Bioscoop

In de aankomende vergadering van de commissie Welzijn zal SP-fractievoorzitter Jan Breur vragen stellen over de herstart van Bioscoop Hofplein. Niet omdat de SP niet blij is met de komst van een bioscoop – in tegendeel – maar de losse eindjes moeten nog wel worden opgelost. Er is immers ook nog ruimte voor een bioscoop gereserveerd aan het Kees Stipplein, en er hadden zich meerdere gegadigde exploitanten gemeld bij het college van Burgemeester en Wethouders.

“Laten we voorop stellen dat de SP hartstikke blij is met de opening van Hofplein. En één bioscoop is heus wel voldoende voor Veenendaal,” aldus Breur. “Maar de vraag is: wat gebeurt er met de plek op het Kees Stipplein, en wat gebeurt er met de gegadigde exploitanten? De zaak is pas gesloten als de losse eindjes zijn vastgeknoopt.”

De SP heeft er geen bezwaar tegen als een andere exploitant de locatie aan het Kees Stipplein zou benutten voor nog een bioscoop. Breur: “Het is misschien gewaagd nu Veenendaal al voorzien wordt van een bioscoop, maar het is on-Veens om ondernemerschap te belemmeren. Wie het proberen wil, is wat ons betreft van harte welkom.”

Er wordt door de SP met spanning gekeken naar de ontwikkelingen rond Bioscoop Hofplein. De partij is echter positief over de kansen die de bioscoop maakt. Breur: “Ten opzichte van Cinemec in Ede heeft Hofplein één groot voordeel: de ligging. Dat geldt overigens ook voor de locatie aan het Kees Stipplein. Het zit pal in het centrum. Hierdoor kan een bioscoopbezoek makkelijk gecombineerd worden met een middagje winkelen of een avondje stappen. Cinemec heeft eigenlijk alleen het ziekenhuis naast zich.”

Begin dit jaar leek het er nog op dat er geen bioscoop in Veenendaal zou komen. Gesprekken die het college voerde met exploitanten uit de omgeving liepen op niets uit. Nadat het college de handdoek in de ring had gegooid, kwam de SP in actie door pamfletten te uit te delen en schriftelijke vragen te stellen. Kort daarop meldden zich verscheidene bioscoopexploitanten bij het college.

Breur: “Ik wil niet zeggen dat het dankzij ons is. Uiteindelijk zijn het de exploitanten geweest die zich in Veenendaal gemeld hebben, en die nu een bioscoop openen. Maar het is niet geloofwaardig om onze rol uit te vlakken. Met de aandacht die wij voor de bioscoop vroegen zijn we een katalysator in het proces geweest. Daar mogen we als SP best trots op zijn.”

U bent hier