h

Proeftuin moet er komen!

2 september 2009

Proeftuin moet er komen!

Er moet een proeftuin voor scootmobielers komen. Die mening is de SP toegedaan, na een bezoek van de scootmobielclub aan het fractieoverleg op 1 september j.l.

De scootmobielclub heeft op dit moment geen vast honk, en vindt haar onderkomen bij atletiekvereniging VAV. Daar hebben zij zich aan te passen aan de activiteiten van de vereniging. Een vast, eigen honk, zou een uitkomst bieden. Een proeftuin, waar mensen ten allen tijde terechtkunnen om te oefenen met hun scootmobiel, ook.

Nu krijgen mensen, die een scootmobiel krijgen toegewezen, hooguit drie lessen. Dit echter alleen, als het er -als het ware- vanaf druipt dat deze nodig zijn, of wanneer de kersverse scootmobieler er zelf om vraagt.
Omdat een scootmobiel ingewikkelder werkt dan men op het eerste gezicht zou denken, wordt er vaak niet om scootmobielles gevraagd.

Met het oog op de veiligheid, zou het een goede zaak zijn als mensen met hun scootmobiel konden oefenen in een gecontroleerde omgeving, waar 'real life' situaties (stoepranden, hekjes, afritten e.d.) worden nagebootst. Een proeftuin.

In juli, dit jaar, is er in Nieuwegein een vrouw overleden, nadat zij met haar scootmobiel tegen liftdeuren reed en in de liftschacht stortte. "Je moet er niet aan denken dat zoiets in Veenendaal gebeurt," aldus fractievoorzitter Jan Breur.

Het realiseren van de proeftuin is in eerste instantie een aangelegenheid voor de scootmobielclub zelf. Waar dat kan en nodig is, zal de SP zich hier dienstbaar voor opstellen.

U bent hier