h

SP-Actie voor behouden AOW-leeftijd op 65

20 oktober 2009

SP-Actie voor behouden AOW-leeftijd op 65

Iedereen mag helpen in Veenendaalse hoofdstraat

Zaterdag 24 oktober voert de SP weer actie in het centrum van Veenendaal. Ditmaal is de inzet het behouden van de AOW-leeftijd op 65 jaar. Onder de slogan ‘65 blijft 65’ zullen de socialisten handtekeningen ophalen, en nodigen iedereen uit hen daarbij te helpen. Vanaf een uur of 11 zal de marktkraam in de hoofdstraat, waar vanuit de actie georganiseerd wordt, open gaan.

Iedereen die een steentje bij wil dragen is van harte welkom. Het plaatsen van een handtekening, of zelf de handtekeningen helpen te verzamelen wordt van harte gewaardeerd. Wie wil helpen kan zich melden aan de kraam, of vooraf per e-mail contact opnemen met veenendaal@sp.nl

Wie er op 24 oktober niet bij kan zijn, kan de actie ook via internet steunen op www.65blijft65.nl

Betaalbaar
Via de belastingen die op pensioenen worden geïnd, is de AOW de komende decennia prima betaalbaar. Voor de SP is het dan ook niet te verkroppen dat er aan deze voorziening getornd wordt. Afdelingsvoorzitter Jaap Pottjewijd: “Om duistere redenen wordt er beknibbeld op de oude dag van hardwerkende mensen: stratenmakers, kleine zelfstandigen, chirurgen, leraren, nachtzusters. Onbegrijpelijk en onverantwoord.”

Het verschuiven van de AOW-leeftijd levert ook niets op. Oudere mensen, vooral laagopgeleiden, zijn geen ‘aantrekkelijke werknemers’ en zullen aangewezen zijn op een andere uitkering. “Kortom, je verschuift de kosten alleen maar, ten nadele van mensen die het toch al niet breed hebben”, aldus Pottjewijd. “Als je het deel ‘villasubsidie’ van de hypotheekrenteaftrek stopzet, bij huizen vanaf een miljoen, haal je veel meer binnen dan bij het uitpersen van onze oppasoma’s en mantelzorgers.”

Drees
Vooral de PvdA-aanhang zal de aantasting van de AOW moeilijk kunnen verkroppen. Pottjewijd: “Een paar jaar geleden was Wouter Bos nog de ambassadeur van Willem Drees, voor de verkiezing van Grootste Nederlander Allertijden. Nu is het dezelfde Wouter Bos die de erfenis van Drees te grabbel gooit. Dat vraagt om verzet. PvdA’ers die ons willen helpen om hun partij weer op het rechte pad te krijgen zijn dan ook bijzonder welkom. Dat geldt overigens voor iedereen!”

U bent hier