h

Veenendaal tekent voor AOW-leeftijd op 65

31 oktober 2009

Veenendaal tekent voor AOW-leeftijd op 65

Ondanks tegenvallers toch 250 handtekeningen

De handtekeningenactie die de SP afgelopen zaterdag in het winkelgebied van Veenendaal heeft gehouden, is een relatief succes. Zo’n 250 mensen hebben getekend voor een AOW-leeftijd van 65 jaar. De kabinetsplannen om er 67 van te maken, werden door het grootste gedeelte van het winkelende publiek faliekant afgewezen.

De SP ziet de 250 handtekeningen als een hele goede score, temeer omdat de socialisten onder niet-ideale omstandigheden werkten. Zo was de bestelde marktkraam niet aangekomen, en was het dorp vanwege slecht weer niet bepaald druk bezocht. De regen maakte ook dat de SP’ers vanaf de hoofdstraat tijdelijk hebben moeten uitwijken naar de Corridor.

Voor de SP is de AOW-leeftijd een belangrijk onderwerp. De ingreep die het kabinet wil, is in de ogen van de partij onnodig, niet efficiënt en ongewenst. Op het weblog van de Veenendaalse SP-afdeling (/weblog) zal er de komende tijd nog regelmatig aandacht aan worden besteed.

Wie de SP afgelopen zaterdag heeft gemist, kan op de site www.65blijft65.nl alsnog een handtekening zetten. Dit kan eveneens in het echt op vrijdag 13 november. Dan staat de partij op de markt op het Bruïneplein in Veenendaal.

De SP bedankt actievelingen Barbara Passchier, Richard Klijn, Marcel van Nieuwamerongen, Sietse van der Bij, Leo van der Flier, Nico van Ginkel en Jan Breur voor hun inzet op 24 november.

U bent hier