h

Novemberdebat: Kamerlid in gesprek met Veenendalers

18 november 2009

Novemberdebat: Kamerlid in gesprek met Veenendalers

Paul Lempens en anderen over ‘De Sociale Werkplaats’

Op 23 november organiseert de SP haar vijfde jaarlijkse Novemberdebat in Veenendaal. In het gebouw van IW4 (Transformatorstraat 1) zal er vanaf 20:00u gepraat worden over het thema ‘De Sociale Werkplaats’. SP-kamerlid Paul Lempens is dit jaar de prominente gast. De presentatie is in handen van Marcel van Nieuwamerongen. De zaal opent om 19:45; iedereen is welkom.

Paul Lempens is Tweede Kamerlid namens de SP. Hij is onder andere woordvoerder op het gebied van de Wet Sociale Werkvoorzieningen (WSW). De Veenendaalse SP-afdeling heeft een bijzondere band met Lempens. In 2006 heeft hij, in zijn hoedanigheid als lid van het landelijke scholingsteam, de afdeling begeleid in haar eerste deelname aan de gemeenteraadsverkiezingen. Sindsdien is er met enige regelmaat contact, met name over de WSW.

Een andere deelnemer aan het novemberdebat is René Holsteijn, algemeen directeur van IW4. Dit bedrijf is een sociale werkvoorziening, waar het werk wordt aangepast aan de mogelijkheden en behoeften aan degenen die daar werken. IW4 beleeft dit jaar haar 50-jarige jubileum. De SP is blij om op deze toepasselijke locatie te gast te mogen zijn.

Het Novemberdebat is een traditie van de Veenendaalse SP-afdeling, waarbij een landelijk bekende SP’er in gesprek gaat met een selectie Veenendalers, die op de één of andere manier met het onderwerp van die avond te maken hebben. Het debat heeft als doel om van elkaar te kunnen leren en om visie te kunnen (door)ontwikkelen.

In 2004 vond het eerste Novemberdebat plaats, op 9 november. Dit was 15 jaar na het vallen van de Berlijnse Muur, en het debat (met toenmalig Senator Driek van Vugt) ging uit van dat keerpunt in de geschiedenis. Daarna volgden onderwerpen als ‘De Kloof in de Multiculturele Samenleving’(2005, met Anja Meulenbelt), ‘Jongeren en Opvoeding’ (2007, met Renske Leijten) en ‘Diversiteit in Historisch Perspectief’ (2008, met Kees Slager). Vanwege campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen heeft er in 2006 geen Novemberdebat kunnen plaatsvinden.

Met het boeiende onderwerp van ‘De Sociale Werkplaats’, interessante deelnemers en een toepasselijke locatie belooft ook de vijfde editie van het Novemberdebat een goede avond te worden.

SP VEENENDAAL – NOVEMBERDEBAT 2009 – DE SOCIALE WERKPLAATS

Maandag 23 November 2009,
Aanvang 20:00u, zaal open 19:45
IW4, Transformatorstraat 1, Veenendaal
Met: Paul Lempens, René Holsteijn e.a.
IEDEREEN IS WELKOM!

U bent hier