h

Vrijdag de 13e geluksdag voor SP

11 november 2009

Vrijdag de 13e geluksdag voor SP

Hoewel vrijdag de 13e bij veel mensen te boek staat als een dag vol onheil, is de Veenendaalse SP vastbesloten om hier een geluksdag van te maken. De socialisten bieden het winkelende publiek op de markt aan het Bruïneplein die dag de mogelijkheid om te tekenen voor de actie ’65 blijft 65’. Hiermee wil de SP bereiken dat de AOW-leeftijd niet verhoogd wordt.

Voor de SP is de AOW-leeftijd een belangrijk onderwerp. Hierbij gaat het niet alleen om die ‘paar jaar’, maar zijn respect en waardering eveneens belangrijke argumenten. Mensen maken zich, zo vinden de socialisten, na hun 65e nog op tal manieren nuttig voor de samenleving; je miskent ze wanneer je ze vasthoudt op de arbeidsmarkt – voor zover ze daar überhaupt nog kansen hebben.

De wijze waarop er door beleidsmakers over ouderen wordt gesproken, zint de SP evenmin. Afdelingsvoorzitter Jaap Pottjewijd: “Steek je geld in kinderen en jongeren – ook heel belangrijk – dan heet dat ‘investeren in de toekomst’. Als de oudere generatie iets nodig heeft, dan heet dat ineens ‘vergrijzingsproblematiek’. Het gaat wel om mensen die onmisbaar zijn als oppasoma of mantelzorger, en die er al een goed leven van hard werken op heeft zitten – in loondienst of in de eigen zaak.”

Uit respect voor deze waardevolle generatie van mensen, is de SP vastbesloten om iets moois van de actie te maken. Eerder voerden de socialisten deze actie al in het centrum van Veenendaal (24 oktober), waar ze – ondanks de regen – toch nog een goede 250 handtekeningen ophaalden. Tijdens het ‘Buurten in de Buurt’ in de Valken- en Zwaluwenbuurt in West op 2 november haalden de socialisten ook nog een vijftiental handtekeningen op. Landelijk is de actie reeds de 100.000 handtekeningen gepasseerd.

Op het weblog van de Veenendaalse socialisten (/weblog) wordt er regelmatig aandacht aan de AOW-kwestie besteed, vanuit verschillende invalshoeken. Dit levert soms interessante discussies op.

U bent hier