h

Duimen voor Justus op sportgala

18 januari 2010

Duimen voor Justus op sportgala

Jongstleden 9 januari vond het jaarlijkse Sportgala van de gemeente Veenendaal plaats. Sportend Veenendaal werd in het zonnetje gezet. Er waren tal van optredens en de gebruikelijke sportprijzen werden uitgereikt.

Namens de SP waren fractievoorzitter Jan Breur en kandidaat-raadslid Barbara Passchier aanwezig. Breur voert het woord over sport in de commissie Welzijn. Van de genomineerden voor de sportprijzen, had er één de bijzondere aandacht van Breur: Justus Ykema.

In 2002 had Breur stage gelopen op peuterspeelzaal Haasje Wip. Justus Ykema was één van de kinderen die hij onder zijn hoede had, en hij was dus erg blij verrast om te vernemen dat Ykema genomineerd was voor Sporttalent bij de jongens, vanwege zijn prestaties als zwemmer.

Helaas voor Ykema greep hij naast de prijs, die ging naar springruiter Merijn Bos. Overige winnaars waren Channah Brandsema (talent meisjes), de synchroomzwemsters VZC (sportploeg), Henk van Spanje (sportman), Marlous Koedam (sportvrouw) en VCV-volleybaljongens (sportploeg).

Breur: "Natuurlijk was het leuk geweest als een oude bekende een prijs in de wacht had gesleept, maar alle sporters hebben goed hun best gedaan. De winnaars hebben hun prijs echt verdiend."

Behalve de sportprijzen, werd ook de sportvrijwilligersprijs uitgereikt. Die ging dit jaar niet naar één vrijwilliger, maar naar een hele groep. Job van Schuppen werd onderscheiden als sportlid van verdienste, omdat hij het gala 18 jaar lang heeft georganiseerd.

"Zij maken de sport immers mogelijk. De onderscheiding voor Job van Schuppen is daarom ook zo bijzonder waardevol."

De SP'ers kwamen niet alléén voor de sporters: ook de optredens konden rekenen op de warme belangstelling van Breur en Passchier: A-tiff&Suggest, Argos, de GrooveKings, Larz en niemand minder dan Lois Lane. Die laatste bracht het repertoire van Abba ten gehore.

De SP heeft bijzonder veel waardering voor de organisatie en de talloze vrijwilligers die elk jaar dit geweldige gala mogelijk maken.

U bent hier