h

Eten bij Piet

18 januari 2010

Eten bij Piet

Donderdagavond 7 januari heeft er in de Oranjetoren een ontmoeting plaatsgevonden tussen de politieke partijen en Patrimonium Woningstichting. SP-fractievoorzitter Jan Breur was hierbij van de partij.

De politici werden bijgepraat over de stand van zaken rondom Patrimonium. De avond ging van start met een presentatie over de houtpelletinstallatie; een erg rendabel en milieuvriendelijk apparaat dat voor warm water en verwarming zorgt in de Oranjetoren en het Penseel.

Dit concept heeft landelijke politieke aandacht gekregen. Kamerleden Jansen (SP) en Boelhouwer (PvdA), hebben het kabinet door middel van schriftelijke vragen over de mogelijkheden van hoogrendementshoutpelletverbranding.

Na de presentatie hebben de politici uiteraard ook een kijkje mogen nemen bij de installatie zelf. Breur was onder de indruk: "Je ziet steeds meer corporaties, bedrijven en particulieren zelf de verantwoordelijkheid nemen voor duurzaamheid. Hiervoor heb ik groot respect."

Bij terugkomst van de houtpelletinstallatie werd een smakelijke en voedzame broodmaaltijd geserveerd. Tijdens het eten wisselde Patrimoniumdirecteur Piet de Vrije van gedachten met de politici over de komende tijd.

Eén vraag had hierbij de bijzondere aandacht. Moet de aandacht voor leefbaarheid of het oplossen van de woningnood voorrang krijgen, als de crisis ons tot een keuze dwingt?

Een vraag waarop de politiek geen hapklaar antwoord had; een keuze die liever niet gemaakt wordt.

U bent hier