h

Kandidatenlijst SP officieel ingediend

19 januari 2010

Kandidatenlijst SP officieel ingediend

De kandidatenlijst van de SP, die op 15 december is vastgesteld door de Algemene Ledenvergadering, is vandaag (dinsdag 19 januari) officieel ingediend op het gemeentehuis van de Gemeente Veenendaal. Met deze 20 namen tellende lijst neemt de SP deel aan de gemeenteraadsverkiezingen.

Om 12.30u meldden afdelingsvoorzitter Marcel van Nieuwamerongen en lijsttrekker Jan Breur zich bij de receptie van het gemeentehuis. Even later werden met twee ambtenaren de nodige formaliteiten ondergaan. “Eigenlijk stelt het niets voor,” geeft Van Nieuwamerongen aan, “maar het zal je verbazen hoe spannend zo’n moment nog is.”

Van Nieuwamerongen is bijzonder blij met de lijst. Vooral omdat hij wordt aangevoerd door de huidige fractie: raadslid Jan Breur en schaduwraadsleden Fatima Bich-Bich, Jaap Pottjewijd en Gert Worst. “Mensen die hun sporen verdiend hebben,” aldus van Nieuwamerongen, “mensen die met recht veel waardering krijgen.”

Bij het indienen van de kandidatenlijst kwam ook het fenomeen ‘lijstverbinding’ ter sprake. De ambtenaren moesten nagaan of de SP hierin meedeed, maar dat is niet het geval. Eerder gaf Van Nieuwamerongen al aan dat de SP op eigen kracht aan de verkiezingen meedoet: “Stem je SP, dan krijg je SP.”

U bent hier