h

Rapport ‘Fijn Wonen in West’ voltooid

18 januari 2010

Rapport ‘Fijn Wonen in West’ voltooid

Het rapport ‘Fijn Wonen in West’ dat de SP heeft geschreven naar aanleiding van een buurtonderzoek, enkele weken terug, is af. Via veenendaal@sp.nl is het op te vragen; ook zal het binnenkort gepubliceerd worden op de website, https://veenendaal.sp.nl

n de zwaluwenbuurt en de valkenbuurt heeft de SP in het kader van ‘Buurten in de Buurt’ een onderzoek gehouden. Actieve leden van de partij zijn huis aan huis langsgegaan om bewoners van deze buurten te vragen naar problemen en pluspunten in hun directe woonomgeving. Deze gesprekken zijn geanalyseerd en hebben geleid tot het rapport ‘Fijn Wonen in West’.

De titel van het rapport verraadt de belangrijkste conclusie al: het is fijn wonen in de onderzochte buurten. Verhalen over parkeer- en jongerenoverlast blijken vooral door de politiek en de media te zijn opgeklopt; de bewoners zelf blijken veel minder overlast te ervaren dan gesuggereerd.

Toch wordt er wel door veel zwaluw- en valkbewoners één groot probleem gesignaleerd. De verkeerssituatie bij de Goudvink. Zowel de oversteekplaatsen bij de Wiekslag als iets verderop bij de Westerkerk worden – ondanks eerdere ingrepen – nog altijd als zeer gevaarlijk ervaren. Eén van de bewoners noemt fietsen in dat gebied zelfs ‘Russische roulette.’

Het plaatsen van knipperlichten om automobilisten tijdig alert te maken op de oversteekplaats, zou volgens het rapport een goede oplossing zijn bij de Westerkerk.

Behalve de resultaten van het buurtonderzoek, zijn in het rapport ook verschillende SP-nieuwsartikelen van het laatste (dikke) jaar te lezen, waarin er aandacht is voor deze wijk. Deze artikelen schetsen, samen met de inleidende hoofdstukken, de achtergrond waartegen dit onderzoek is gehouden.

U bent hier