h

Amateurfestival Veenendaal

16 februari 2010

Amateurfestival Veenendaal

Zaterdag 13 en zondag 14 februari vond in Veenendaal het Amateurfestival plaats. In theater 'de Lampegiet' en pop- en cultuurpodium 'Escape' ware verschillende Veense acts te bewonderen. Van hiphop tot alpenmuziek, van dans tot theater: alles was er te zien.

De optredens waren van het Muzen-ballet, gospelkoor Revelation, Die Original Fenntaler Musikanten, X-prezzie, Shantykoor Voor Anker, The Blues Company, Muzen ensembles 'Zeven Saxofoons' en 'Vier Gitaren', Bridgeman, DJ Prouse, Lil'Dogg en vele anderen.

Tijdens het Amateurfestival ging ook de videoclip van de rapper aCtive, genaamd 'Veenendaal', in premiere. Op http://www.youtube.com/watch?v=6zGMsaezj7o is dit lofdicht op 't Veen te bewonderen.

Ook rapformatie 'Highsquad' deed tijdens het festival flink van zich horen. De heren Opah, Epos en Bruuttaal traden zowel zaterdagmiddag als -avond op; respectievelijk in 'Escape' als in de foyer van de 'Lampegiet'. Beide keren voor totaal verschillend publiek.

"Ja, erg verrassend, maar dit is ook cultuur uit Veenendaal," sprak de spreekstalmeester na dit optreden. De groep had afgesloten met een protestnummer, en in de foyer van 'de Lampegiet' werd de tekst
"Stik er maar in, Den Haag -
Steek de fik er maar in vandaag!"
met aanzienlijk minder enthousiasme ontvangen dan in 'Escape', waar het een instant-hit werd.

De SP hield die zaterdag haar Valentijnsactie. Die verliep zo voorspoedig dat de club binnen een uur door alle chocolaatjes heen was die ze uit zouden delen. Des te meer tijd was er om van dit geweldige festival te genieten. En dat deden ze dan ook. Volop.

U bent hier