h

Bioscoop is er, nu nog bekendheid

5 februari 2010

Bioscoop is er, nu nog bekendheid

Sinds 1 juli 2009 heeft Veenendaal weer een bioscoop. In het oude ‘Hofplein’-theater is nu One2See gevestigd. Toch bereikt de bioscoop niet haar optimale bezoekerspotentieel, als gevolg van gebrek aan bekendheid. De mogelijkheden van de bioscoop om naar buiten te treden zijn beperkt.

SP-gemeenteraadslid Jan Breur vraagt daarom aan het College van Burgemeester en Wethouders om die mogelijkheden te creëren. Het succes, en daarmee het voortbestaan van de bioscoop gaat hem en de SP aan het hart.

De SP ziet graag dat de bioscoop toestemming krijgt om, net als theater ‘de Lampegiet’, borden langs de openbare weg te mogen plaatsen. Momenteel mag de bioscoop dat nog niet. Ook wil de SP dat de bioscoop toestemming voor een heel jaar krijgt om te mogen flyeren. Nu is het nog zo, dat de bioscoop voor iedere afzonderlijke keer toestemming nodig heeft.

“Veenendaal mag trots zijn op haar bioscoop,” aldus Breur; “het is een waardevolle toevoeging aan ons culturele aanbod. Die trots moet je ook uitdragen, en niet laten doodbloeden. We houden van onze ondernemers, en dus zeker ook van onze bioscoopexploitant.”

In de eerste helft van 2009 leek het er nog op dat Veenendaal het voorgoed zonder bioscoop zou moeten stellen; het College slaagde er niet in een exploitant aan te trekken. De SP heeft door publieksacties en schriftelijke vragen aandacht voor de bioscoop gehouden, waardoor er uiteindelijk toch exploitanten zich meldden.

Toen One2See in juli 2009 officieel geopend werd, was het Jan Breur die deze handeling mocht verrichten – vanwege de inspanningen van de SP. Breur: “De SP is de partij van de bioscoop. Dat was zo, en dat blijft zo. Het is in het belang van het Veenendaalse cultuuraanbod dat de bioscoop een succes wordt.”

U bent hier