h

College MOET urgentieverklaring verlenen

25 februari 2010

College MOET urgentieverklaring verlenen

Het College van Burgemeester en Wethouders moet vandaag een beslissing nemen over het lot van het gezin Fakiri. Het gezin leeft al lange tijd in een tweekamerappartement van een vriend en dreigt op straat te komen staan.

Vorige week schreef de Veenendaalse Krant een artikel over de schrijnende situatie van het gezin.

Wethouder Van Maanen weigerde eerder dit gezin een urgentieverklaring te geven. Hierop tekende het gezin bezwaar aan.

De commissie van Bezwaar en Beroep heeft het College inmiddels geadviseerd om de familie Fakiri wel de urgentieverklaring te verlenen. Dit advies ligt er inmiddels al haast twee weken.

Gert Worst, die namens de SP-hulpdienst al maanden hard werkt om dit gezin te redden, ergert zich aan de trage besluitvorming van het College.

Worst: "De klok blijft tikken, en die urgentieverklaring moet er op 1 maart zijn. Nu er een advies is van de commissie van Bezwaar en Beroep, had Van Maanen direct een knoop moeten doorhakken. Hij treuzelt!"

De SP'er vermoedt dat Van Maanen geen knoop wil doorhakken om zijn gezicht te redden, en dat hij zich wil verschuilen achter het College.

"Onbegrijpelijk dat hij daar een gezin van de dupe wil laten worden," aldus Worst. "Volgens federatie 'Weer Samen Naar School' heeft Fakiri recht op een urgentieverklaring, en volgens de beroep- en bezwaarcommissie ook."

Al met al is er voor de SP maar een conclusie mogelijk: "Het College moet de urgentieverklaring verlenen. Liever nog gisteren dan vandaag."

U bent hier