h

College verscheurt gezin

26 februari 2010

College verscheurt gezin

Het College van Burgemeester en Wethouders heeft besloten om de familie Fakiri geen urgentieverklaring te verlenen. Het gezin komt hiermee op straat te staan.

Omdat gezinsopvang niet of nauwelijks bestaat in Nederland, zal deze afwijzing ervoor zorgen dat het gezin uit elkaar gehaald wordt.

In dit drama zijn drie kinderen betrokken. Een dochter en een zoon van respectievelijk 12 en 11 jaar, en een klein zoontje van 1 jaar. Hun toekomst wordt hierdoor ongewis.

De beslissing van het College is opmerkelijk. Nadat de familie Fakiri eerder is afgewezen voor een urgentieverklaring, is er beroep aangetekend. De beroep- en bezwarencommissie heeft de Fakiri's in het gelijk gesteld en het College geadviseerd om alsnog de urgentieverklaring te verlenen.

Nadat verantwoordelijk wethouder, Wim van Maanen, het advies bijna twee weken heeft laten liggen heeft het College alsnog besloten om het gezin aan zijn lot over te laten en geen urgentieverklaring af te geven. Dit, terwijl het hoogst ongebruikelijk is om tegen het advies van de beroep- en bezwarencommissie in te gaan.

Gert Worst van de SP-hulpdienst heeft geen goed woord over voor het besluit van het College. "Het is onbegrijpelijk dat een College zo'n misdadig en onmenselijk besluit kan nemen," aldus Worst. "Dit druist in tegen alle rechtvaardigheid."

U bent hier