h

Lijsttrekkersdebat Veenendaal op 18 februari*

3 februari 2010

Lijsttrekkersdebat Veenendaal op 18 februari*

In aanloop naar de komende gemeenteraadsverkiezingen vindt op donderdagavond 18 februari om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis van Veenendaal een groot lijsttrekkersdebat plaats. Het debat wordt georganiseerd door de gemeente Veenendaal. Iedereen is van harte uitgenodigd de avond te bezoeken.

Om inzicht te krijgen in wat de verschillende politieke partijen voor ogen hebben, kunnen kiezers natuurlijk de verkiezingsprogramma’s lezen. Door het bijwonen van het debat krijgt de kiezer de gelegenheid zich een ‘levendig’ beeld te vormen van de lijsttrekkers en hun standpunten.

Tijdens de debatavond zullen de lijsttrekkers van alle politieke partijen die deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen op woensdag 3 maart aanwezig zijn. De avond wordt opgezet aan de hand van vijf hoofdthema’s. Bij elk thema zullen afwisselend twee lijsttrekkers met elkaar in debat gaan. Na deze één-tegen-één ronde krijgen ook de overige lijsttrekkers de kans om naar aanleiding van het thema te reageren.

De avond wordt geleid door de heer Jasper Loots, senior onderzoeker en trainer bij adviesbureau ‘Jacques Necker’. De heer Loots heeft veel ervaring met het leiden van debatavonden en is nauw betrokken bij de ontwikkeling van Kieskompas, de digitale stemhulp die dit jaar in Veenendaal voor het eerst kan worden geraadpleegd (vanaf 4 februari via www.kieskompas,veenendaal.nl).

Door de organisatie van dit lijsttrekkersdebat hoopt de gemeenteraad van Veenendaal de betrokkenheid bij de lokale politiek en de opkomst bij de gemeenteraadsverkiezingen te bevorderen. Het kan kiezers helpen bij het maken van een keuze in het stemhokje op 3 maart aanstaande.

*) Persbericht afkomstig van de gemeente Veenendaal

U bent hier