h

Onderzoek Volkskrant: SP-wethouder houdt lokale lasten in toom

26 februari 2010

Onderzoek Volkskrant: SP-wethouder houdt lokale lasten in toom

Het schrikbeeld dat de lokale lasten omhoogschieten zodra de SP aan de macht komt is onjuist. Dat blijkt uit een onderzoek van de Volkskrant. Lokale lasten stijgen het hardst onder D66 en GroenLinks.

Uit het onderzoek blijkt dat de verschillende de stijging van de verschillende lokale lasten met een SP'er in het college niet of nauwelijks boven het gemiddelde uitkomt. De OZB zit er juist dik onder.

SP-lijsttrekker Jan Breur: "Links of sociaal zijn is iets anders dan maar geld uitgeven om de lokale lasten te laten stijgen. Dat blijkt nu wel weer. Het gaat niet om hoeveel je uitgeeft, maar om hoe je het doet."

Hoewel de SP niet kan beloven dat de lokale lasten - zoals de OZB - absoluut niet zullen stijgen, verplicht hij zichzelf om heel terughoudend met de verhoging om te gaan.

Breur: "Het verhogen van de OZB kan geen doel op zich zijn."

VVD-raadslid Ronald Veen liet vandaag in de Veenendaalse Krant weten dat de OZB helemaal niet omhoog moet. Wat betreft Breur moet hij eens langskomen op de koffie; de grote vraag is alleen wat de liberalen verder willen.

U bent hier