h

SP enige partij met aandacht voor crisis in programma

16 februari 2010

SP enige partij met aandacht voor crisis in programma

De SP is de enige partij met aandacht voor de crisis in het verkiezingsprogramma. Dit merkte Koert Westermans op, bij het debat op de lunchbijeenkomst van Bedrijvenkring Veenendaal.

Deze lunchbijeenkomst werd maandagmiddag 15 februari gehouden in het restaurant boven Eijerkamp. Radio-M-sportverslaggever Koert Westermans leidde het debat. Met uitzondering van GroenLinks waren alle partijen aanwezig.

Lijsttrekker Jan Breur vertegenwoordigde de SP in dit debat. Hij gaf aan dat de ondernemers keihard nodig waren om Veenendaal door de crisis te laten komen. Goede communicatie tussen bedrijfsleven en de gemeente zijn dus van het grootste belang.

Ook de verkeersontsluiting van Veenendaal is erg belangrijk. Het doortrekken van de A30 is wat de SP betreft bespreekbaar, maar niet door het Binnenveld. De Veense SP heeft regelmatig contact met de Wageningse SP om 'bovenveense' problemen - zoals de ontsluiting te bespreken.

Toen Breur dat zei, werd hij geschamperd door PvdA-lijsttrekker Adri Jansen: "Goed om te horen dat de SP zich toch niet achter de Grift wil terugtrekken - want ik had eerder de indruk dat ze dat wel wilden."

Duurzaamheid is eveneens een belangrijk speerpunt van de SP, zo gaf Breur aan. Voor ondernemers die zich duurzaam willen ontwikkelen liggen er veel kansen. Breur nodigde alle ondernemers met duurzame interesse uit om aan boord te komen.

Op de vraag wat het politieke hoogtepunt van de afgelopen vier jaar op economisch vlak was voor zijn partij, noemde Breur zijn motie die ervoor zorgde dat ondernemers onder het sociale minimum gevrijwaard zijn van gemeentelijke belastingen. Ook noemde hij de opening van de bioscoop.

Als dieptepunt noemde hij de crisis, die ook Veenendaal heeft getroffen. "Maar," tekende hij er met een knipoog bij aan, "dat valt me natuurlijk niet politiek aan te rekenen."

U bent hier