h

SP open voor Collegedeelname

21 februari 2010

SP open voor Collegedeelname

De SP staat open voor deelname in het College van Burgemeester en Wethouders, dat na de verkiezingen zal worden geformeerd. Fractievoorzitter Jan Breur zinspeelde hierop in de gemeenteraadsvergadering van 17 februari j.l.

"Mijn fractie wacht de notitie omtrent vastgoed dan ook reikhalzend af, in het tweede kwartaal, en zal constructief met het nieuwe College - waar wij aldanniet zitting in hebben - aan de slag gaan voor een goed vastgoedbeleid," zei hij daar.

Hoewel de SP altijd open heeft gestaan voor deelname in het College - en hier ook altijd eerlijk over is geweest - is het voor het eerst dat er openlijk geflirt wordt met de mogelijkheid.

"We timmeren ontzettend hard aan de weg," licht Breur toe, "en het is niet uit te sluiten dat we dadelijk groot genoeg zijn om als een serieuze coalitiepartner te worden gezien. Dan kun je maar beter zorgen dat de deur zichtbaar open staat."

De SP zal niet onder alle omstandigheden in een college kruipen. De partij wil niet het 'kleine broertje' in de coalitie zijn, en wil dus een goede verkiezingsuitslag alvorens een claim te doen.

Ook inhoudelijk moet er een goede basis zijn. Breur: "We schuiven niet al onze principes opzij, om maar een wethouder te kunnen leveren. We doen het voor de mensen, die moeten er wat aan hebben."

De zinssnede 'waar wij aldanniet zitting in hebben' stond overigens niet in Breur's oorspronkelijke tekst. Breur: "Ineens lag de zin op mijn lippen. Het was kennelijk tijd om het te zeggen..."

U bent hier