h

'Vertoning' beschaamt politiek

21 februari 2010

'Vertoning' beschaamt politiek

De politiek heeft 'De Ellekoot' ontdekt. Zaterdag 20 februari werd het winkelcentrum in West bevolkt door campagnisten van D66, VVD en SGP. Ook SP-lijsttrekker Jan Breur deelde hier de nodige folders uit.

Hoewel de SP'er het zeker niet onverdienstelijk deed (in anderhalf uur zijn hele stapel kwijt, en tussendoor veel gesprekken gehad), merkte hij wel dat de val van het kabinet een schaduw wierp op de lokale politiek.

"Ik hoef niets meer met jullie te maken hebben, na die vertoning!" was een zin die opvallend veel viel. Hoewel de partijen die aanwezig waren niet tot de schuldigen in het kabinetsdebacle behoorden, werden ook zij erop aangesproken.

Ook het feit dat het hier om gemeenteraadsverkiezingen ging, en dat de lokale politici met evenveel verbazing en ergernis naar Den Haag hebben gekeken als ieder ander, maakte de boze mensen niets uit: politiek is politiek.

"Bos en Balkenende hebben met hun kabinetsdebacle meer kapotgemaakt dan alleen hun eigen kabinet," analyseert Breur. "Ze hebben eigenhandig het vertrouwen in de politiek naar een dieptepunt gedraaid. Ze hebben een farce gemaakt van hun verantwoordelijkheid!"

U bent hier