Burgemeester veroorzaakt verwarring in zaak Fakiri
Burgemeester veroorzaakt verwarring in zaak Fakiri
Het besluit om de urgentieverklaring aan de familie Fakiri te weigeren is nog niet genomen. Burgemeester Elzenga sprak voor zijn beurt toen hij de SP-hulpdienst meedeelde dat de familie geen urgentieverklaring zou krijgen.
Uit een brief die het College aan de voltallige gemeenteraad schrijft, blijkt dat er nog helemaal geen besluit is genomen. Het College voert 'de complexiteit van het onderwerp, de juridische implicaties en het feit dat het College niet voltallig was' aan als redenen voor het nog niet nemen van het besluit.
"In feite betekent het dus dat er slaande ruzie is in het College." Legt SP-fractievoorzitter Jan Breur uit. "Anders waren deze hindernissen al lang genomen, en was er geen 'Balkenende-brief' naar de raad gestuurd."
Doordat er nog geen besluit is, is er weer wat tijd gewonnen voor het gezin. Dhr. en Mevr. Fakiri, hun twee schoolgaande kinderen en hun kleine dreumes worden - in afwachting van het besluit - nog niet op straat gezet.
Ondertussen is de familie Fakiri het meestbesproken gezin van Veenendaal geworden. Terwijl een groot deel van de bezoekers van de Veenendaalse Krant zich tegen de familie keert, zijn er ook veel Veenendalers die een helpende hand willen bieden.
Via de SP en via de Westerkerk komen een aantal aanbiedingen en veel steunbetuigingen voor de familie binnen.
Het is nog onduidelijk wat er met de door de SP voorgenomen boycot van het afscheidsdiner van de raad zal gebeuren.
Gert Worst, fractielid en actief voor de SP-hulpdienst licht een tipje van de sluier op: "Komt de urgentieverklaring, dan eten we mee. Komt er een weigering, dan eten we niet mee. Wat we doen als het onduidelijk blijft, daarover zijn we nog in overleg."