h

Onderzoek Alcoholpreventie afgerond

3 maart 2010

Onderzoek Alcoholpreventie afgerond

Het door de SP aangevraagde onderzoek naar alcoholpreventie is afgerond. Onderzoekster Cynthia Claassen heeft haar definitieve rapport toegezonden naar SP-fractievoorzitter Jan Breur.

Claassen's onderzoek behelst met name de beleidskant van alcoholproblematiek. De aanbevelingen die voortvloeien uit het onderzoek, zouden door de gemeente overgenomen worden om tot een beter alcoholpreventiebeleid voor jongeren te kunnen komen.

De SP vroeg dit onderzoek aan, omdat vrijwel alle problemen rond het uitgaan alcoholgerelateerd zijn: geweld, vandalisme, geluidsoverlast. Daarbij komt natuurlijk dat overmatig alcoholgebruik slecht is voor de volksgezondheid.

Naast het onderzoek naar beleid rond alcohol, loopt er ook een onderzoek naar alcohol in de beleving van jongeren. In verband met verblijf in het buitenland van de desbetreffende onderzoeker, wordt deze pas volgend jaar verwacht.

Binnenkort worden de resultaten, inclusief een reactie van de SP bekendgemaakt. De partij heeft al agendering voor een presentatie van het rapport aangevraagd bij de (huidige) voorzitter van de Commissie Welzijn.

U bent hier