h

SP maakt verkiezingsbelofte waar

4 maart 2010

SP maakt verkiezingsbelofte waar

Ook op 4 maart heb je nog wat aan je stem

Tijdens de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen hanteerde de SP vaak de gevleugelde uitspraak: ‘kies op 3 maart op een partij waar je op 4 maart ook nog wat aan hebt’. De partij maakt deze verkiezingsbelofte waar en dient vandaag schriftelijke vragen in naar aanleiding van de situatie rond de WSW-raad.

De WSW-raad is een adviesorgaan, welke adviseert over de participatie en de positie van WSW-gerechtigden. WSW is de Wet Sociale Werkvoorzieningen.

Commissielid Fatima Bich-Bich en fractievoorzitter Jan Breur willen graag opheldering over een aantal geluiden die de partij hebben bereikt. Zo zou de WSW-raad geen Sociaal Economisch contract hebben ontvangen. Ook is de WSW-raad in 2009 niet om advies gevraagd; sterker nog: er is hen verzocht om dat jaar geen advies uit te brengen. De WSW-raad zou 2009 en 2010 moeten zien als ‘proefjaren’.

De SP’ers willen onder andere weten of deze geluiden kloppen en of het college overweegt om de WSW-raad samen te voegen met de Clientenraad Werk en Inkomen. De SP hecht aan een aparte WSW-raad, die sterk geprofileerd is in de Veense samenleving.

De vragen over de WSW-raad zijn de eerste, maar zeker niet de laatste daad van de SP na de verkiezingen. De komende vier jaar blijft de partij volop actief. Het credo van oud-afdelingsvoorzitter Gert Worst geldt nog steeds voor de socialisten: “Overal waar onrecht is, trekken wij ten strijde.”

U bent hier