h

Ziekelijke geweldsdelicten

18 maart 2010

Ziekelijke geweldsdelicten

De geweldsdelicten die de afgelopen dagen zijn gepleegd op willekeurige voorbijgangers zijn ronduit ziekelijk. De SP heeft geen goed woord over voor de gepleegde gruweldaden en hoopt dat de daders snel gepakt worden.

Op gruwelijke wijze zijn Veenendalers beroofd. Deze berovingen gingen gepaard met geweld en vernedering. Er zijn messteken uitgedeeld, en iemand is halfbewusteloos op het spoor gelegd, ontdaan van kleding en beroofd van portemonee.

"Dit soort daden gaat gewone criminaliteit voorbij," aldus fractievoorzitter Jan Breur. "Het is pure horror. Onze gedachten gaan uit naar de slachtoffers en we kunnen enkel hopen dat er geen slachtoffers bij komen."

De politie heeft inmiddels acht rechercheurs op de zaak gezet, om de daders zo gauw mogelijk te vinden. Burgemeester Elzenga raadt mensen af om de tunneltjes bij de Weverij en 't Goeie Spoor te nemen, vanwege het risico op geweldsdelicten.

"Zo lijkt het net of Veenendaal heel gevaarlijk is," zegt Breur, "en dat is het nu ook. Er worden de laatste tijd veel klappen uitgedeeld en mensen bedreigd. De meest recente overvallen zijn bijzonder extreem."

Vertegenwoordigers van de Marokkaanse gemeenschap hebben laten weten dat ze deze overvallen afkeuren. De SP is blij dat ze van zich laten horen.

Breur: "Deze gruweldaden stralen op hen af. Zij worden erop aangekeken, hoe unfair dat ook is. Dit brute geweld wordt niet gepleegd door 'de Marokkaanse gemeenschap', maar door criminelen. Het is goed dat er afstand wordt genomen.

U bent hier