h

Breur op Stilok-radio: "Huisartsenpost moet er komen"

29 september 2010

Breur op Stilok-radio: "Huisartsenpost moet er komen"

"In een plaats van 60.000 inwoners, bijna 65.000, is een huisartsenpost gewoon een basisvoorziening. Die hoort er gewoon te zijn." Dit zei SP-fractievoorzitter Jan Breur tijdens een interview in 'Accent'; het actualiteitenprogramma op Stilok Radio op maandagavond 27 september.

Breur werd geinterviewd naar aanleiding van de motie, die hij aanstaande donderdag zal indienen in de gemeenteraad. Hij wil dat het College de gesprekken om een huisartsenpost te realiseren hervat en zich gesteund weet met de 4000 door de SP verzamelde handtekeningen.

Momenteel is er geen huisartsenpost in Veenendaal en zijn de inwoners aangewezen op buurgemeente Ede. Voor verschillende groepen is het erg moeilijk om daar te komen. Voor alleenstaanden en mensen zonder auto (ouderen en mensen met een laag inkomen) is dit vooral een probleem.

Mogelijke locaties voor een huisartsenpost zouden de polikliniek aan de Kerkewijk en het Medisch Centrum aan de Industrielaan kunnen zijn.

De activiteiten van de SP, om een huisartsenpost in Veenendaal te krijgen, beperken zich niet tot de handtekeningenactie en de motie. Ook rond de huisartsen en zorgverzekeraar Menzis zullen activiteiten plaatsvinden.

U bent hier