h

Veenendaal Oost geholpen met noodlokalen

27 oktober 2010

Veenendaal Oost geholpen met noodlokalen

De vertraging van de ontwikkeling van het Ontmoetingshuis in Veenendaal Oost, waarin twee scholen gevestigd moeten worden, levert grote problemen op in de nieuwe wijk. Een tijdelijke oplossing zal worden geboden met noodlokalen.

Het College presenteerde op de vergadering van de commissie Maatschappelijke Ontwikkeling een rijtje oplossingen. Van die oplossingen gaf wethouder Verloop aan noodlokalen de beste te vinden. Er hing echter wel een prijskaartje van vier ton aan.

Met uitzondering van de VVD - die nog geen beslissing durfde te maken - stemden alle partijen in met dit voorstel. De SGP had nog wel extra toelichting nodig voor zij de knoop kon doorhakken.

Voor SP-fractievoorzitter Jan Breur was het snel duidelijk dat noodlokalen de beste oplossing vormen. Wel gaf hij aan dat het jammer was dat de kosten van het leerlingenvervoer niet waren meegerekend in een andere optie, waarin leegstaande ruimte in bestaande scholen zou worden benut.
Was dit wel gedaan, dan had hij een nog meer gebalanceerd oordeel kunnen vellen.

Naast instemmen met de realisatie van de noodlokalen, sprak Breur ook uit te hopen dat het Ontmoetingshuis snel gerealiseerd kon worden.

U bent hier