h

Jongeren zijn meer dan alleen overlastbron of kostenpost

21 februari 2011

Jongeren zijn meer dan alleen overlastbron of kostenpost

Dinsdag 15 februari werd in de commissie Maatschappelijke Ontwikkelingen het programmaplan Jeugd besproken. Het programmaplan dient als een extra impuls voor het bestaande beleid.

SP-fractievoorzitter Jan Breur is redelijk positief over het plan. Alleen vindt hij het jammer dat het plan niet vanuit het perspectief van de jongeren - voor wie het beleid uiteindelijk bedoeld is - is geschreven.

Qua inhoud zou dat niet zoveel uitmaken; qua toonzetting des te meer.

"Jongeren maken later minder gebruik van WMO-voorzieningen" kan volgens de SP beter worden opgeschreven als "Jongeren zijn later gezond."
De redenering "anders vervallen ze in de criminaliteit" wordt dan "zodat ze positief kunnen bijdragen aan de samenleving".

Breur moet er van Wethouder Bouwmeester maar op vertrouwen "dat het plan geschreven is door mensen die het hart op de juiste plaats hebben voor jongeren". Daar twijfelt Breur niet aan, maar door het perspectief schemert toch een zekere benadering.

"Vanuit het perspectief van de jongeren geschreven, bendrukt het plan hun belang." Aldus Breur. "Vanuit het perspectief van 'schatkistbewaarder' of 'boze buurman' worden hoofddoelen en neveneffecten nogal eens verwisseld."

U bent hier