h

SP verdubbeld in Veenendaal

3 maart 2011

SP verdubbeld in Veenendaal

De SP is in een jaar tijd verdubbeld in Veenendaal. Had de partij bij de gemeenteraadsverkiezingen nog maar slechts 2,88% van de stemmen te pakken; bij de afgelopen verkiezingen voor de Provinciale Staten is dit opgelopen naar 5,79%.

“Deze cijfers zijn nog niet gastronomisch, maar Veenendaal is nou niet bepaald een SP-bolwerk;” aldus afdelingsvoorzitter Marcel van Nieuwamerongen. “We mogen heel blij zijn met deze uitkomsten. Van hier kunnen we verder bouwen.”

Een belangrijke reden voor deze groei is het aantreden van Emile Roemer, vorig jaar. Maar ook de lokale activiteiten spelen een rol. Van Nieuwamerongen: “We hebben natuurlijk onze actie rond de huisartsenpost gehad, en onze enquêtes rond cameratoezicht en in het Schrijverspark. We staan pal tussen de mensen. Dat wordt steeds meer gezien en gewaardeerd.”

Een belangrijk provinciaal thema was de leegstand onder bedrijfspanden. Hierover heeft de partij onlangs nog een posteractie gehouden in Veenendaal, waar de leegstand zo’n twee keer zo hoog is als het landelijke gemiddelde.

“Met deze uitslag gaan we verder om Veenendaal, de provincie Utrecht en Nederland mooier en beter te maken. Niet alleen voor de bobo’s, maar juist voor Henk, Ingrid, Wim, Soraya, Ahmed, Janneke en al die andere gewone mensen.”

U bent hier