h

Beeldend Veenendaal 2011

5 april 2011

Beeldend Veenendaal 2011

Zo vlak voor de grote verbouwing wordt er nog volop gebruik gemaakt van het oude Ritmeesterpand. Werd er vorige week nog de proeftuin van de Scootmobielclub geopend, afgelopen zaterdag ging de vijftiende editie van Beeldend Veenendaal er van start.

beeldendveenendaal

Foto: Beeldend Veenendaal

Thema van dit jaar was 'Typisch Veenendaal'. In verschillende kunstwerken kwamen dan ook blauwkousen, de oude kerk, sigaren en oude veenlandschappen terug. Op één van de schilderijen een kudde 'kwebbeltantes' in het water van Zwembad de Vallei afgebeeld.

Wethouder Bouwmeester opende de tentoonstelling. Hij opperde dat, nu de Ritmeester voor het laatst beschikbaar is, Beeldend Veenendaal volgend jaar op het gemeentehuis georganiseerd kan worden.

SP-fractievoorzitter Jan Breur, die ook op de opening aanwezig was, vindt dat een goed idee. Ook zou De Cultuurfabriek misschien soelaas kunnen bieden.

Op zondag 10 april is er een muzikaal omlijste middag met een hapje en een drankje. Op zaterdag 16 april worden de hapjes en drankjes weer uit de kast gehaald voor de prijsuitreiking en sluiting.

De expositie Beeldend Veenendaal 2011 is op woensdag t/m zaterdag van 13.30u-17.00u en op zondag van 12.00-16.00u te bewonderen in het pand van de Ritmeester.

U bent hier