h

Bezuinigen op promotie, ambtenaren en nieuwbouw

11 april 2011

Bezuinigen op promotie, ambtenaren en nieuwbouw

Wat de Veenendalers betreft, kan er worden bezuinigd op de promotie van Veenendaal, op ambtenaren en politici en op nieuwbouw. Dit bleek uit de straatdialoog die de partij afgelopen zaterdag hield in het centrum van Veenendaal.

bez1

Op een groot bord stond een tiental mogelijke bezuinigingen aangegeven. Het winkelende publiek kon met groene en rode stickers aangeven waarop er volgens hen respectievelijk wel of niet kon worden bezuinigd.

Hoewel het erg rustig was in de hoofdstraat, vulde het bord zich aardig snel. Bij de promotie van Veenendaal, ambtenaren en politici en nieuwbouwprojecten was het publiek eensgezind: hier mag op bezuinigd worden.

Eensgezindheid was er ook over thuiszorg, sociale woningbouw en jeugd en jongeren: hier mag niet op bezuinigd worden. Een enkeling daargelaten vond men ook dat er niet op de minima mocht worden bezuinigd.

Over groenvoorziening en cameratoezicht liepen de meningen meer uiteen. Bij deze posten werden vergelijkbare hoeveelheden rode en groene stickers geplakt.

Afdelingsvoorzitter Marcel van Nieuwamerongen kijkt tevreden terug op de actie. “Mensen gaven graag aan welke keuzen er volgens hen gemaakt moeten worden. We hebben het onderwerp op een leuke manier bespreekbaar gemaakt.”

Tijdens de straatdialoog bleek dat mensen niet alleen ideeën hadden over de gemeentelijke, maar ook over de landelijke bezuinigingen. Van Nieuwamerongen: “Dat is misschien een goed onderwerp voor een volgende actie.”

bez2

U bent hier