h

Eerder drinken; nog steeds niet met Beatrix

23 april 2012

Eerder drinken; nog steeds niet met Beatrix

In tegenstelling to het verordonneerde 16.00u zal de tap op Koninginnedag in Veenendaal al om 14:00u open gaan. Dit is het resultaat van onderhandelingen tussen de Horeca en de gemeente.

drinken
Foto: pzc.nl

Het is niet de eerste overwinning die de Horeca op de gemeente heeft behaald in de aanloop naar Koninginnedag. Eerder wisten ze te bewerkstelligen dat de vervroegde sluitingstijd van 21:00u alleen zou gelden op de dag voor koninginnedag (29 april), in plaats van het gehele weekend (28 en 29 april) - de wens van Burgemeester Elzenga.

De kans dat een lid van de Koninklijke familie een pilsje komt pakken in een Veense kroeg is echter nog steeds nihil. De familie komt om 11:45u aan, als ze er al een bezoek aan Rhenen op hebben zitten. Naar verwachting zijn ze dan ook alweer vertrokken om 14:00u, na een wandeling van 800m door het centrum.

Daarmee zal Koninginnedag nog niet afgelopen zijn! In tegendeel; vanaf 14:00u begint het échte feest, met onder andere muziek op het Scheepjeshof-, Kees Stip-, en Horecaplein en op de Markt.

U bent hier