h

Zondagmiddagconcert mét lezing voor War Child

4 maart 2013

Zondagmiddagconcert mét lezing voor War Child

Op zondag 24 maart organiseert Bibliotheek Veenendaal ter gelegenheid van de 78ste Boekenweek, die plaatsvindt van zaterdag 16 t/m zondag 24 maart, een concert mét lezing in de centrale hal van De Cultuurfabriek. Het thema van de Boekenweek 2013 is ‘Gouden Tijden, Zwarte Bladzijden’ en verwijst naar het bewogen en roemrijke verleden van Nederland.

Kees Uittenhout vertelt over zijn boek ‘Gouden Handel’; een historische roman over de slavernij. Zijn verhaal wordt muzikaal omlijst door de internationaal bekende jazz zangeres Denise Jannah. De middag start om 14.00 uur en duurt tot ca. 16.00 uur. Een uur voorafgaand aan lezing en concert is er de gelegenheid een brunch te nuttigen in GrandCafé De Cultuurfabriek. De opbrengsten van de entreegelden zijn geheel voor War Child.

Denise Jannah
Denise Jannah is zangeres en zangpedagoge van Surinaamse afkomst. Zij verruilde ooit haar studie rechten voor het conservatorium. Dat bleek een wijze beslissing. In 1991 bracht ze haar debuutalbum uit en in datzelfde jaar stond ze op het North Sea Jazz Festival. In 1995 werd Jannah, als enige Nederlander ooit, getekend bij het prestigieuze jazz-label ‘Blue Note'. Sinds die tijd speelt Jannah met de groten der aarde, geeft les op conservatoria en is als ‘vocal director’ bij vele projecten betrokken.

Kees Uittenhout en zijn boek ‘Gouden Handel’
Kees Uittenhout werd in 1951 geboren in Utrecht. Jarenlang heeft hij een grafisch bureau gehad. Hij acht het niet onmogelijk dat in zijn DNA sporen te vinden zijn van slavenhaalders. Zijn muze Odet Sleeswijk, dochter van een Surinaamse vader en een Curaçaose moeder, heeft in haar DNA ongetwijfeld sporen van voormalige slaven. Vanuit dit gegeven is ‘Gouden Handel’ geschreven: een historische roman over de slavernij met Kees Uittenhout als schrijver en Odet Sleeswijk als zijn muze.

Kaartverkoop
Kaarten voor concert en lezing kosten €12,- per persoon. Het is ook mogelijk om voor €19,50 een combi-kaart te kopen, inclusief een brunch (van 13 tot 14 uur) in GrandCafé De Cultuurfabriek. Vooraf reserveren is noodzakelijk. Beide soorten kaarten zijn t/m 23 maart verkrijgbaar aan de servicebalie in De Cultuurfabriek. De totale opbrengst van de entreegelden gaat naar het goede doel: War Child.

Bibliotheek Veenendaal
Kees Stipplein 74
t (0318) 58 26 69
www.bibliotheekveenendaal.nl

open:
dinsdag t/m vrijdag 10 – 20 uur
zaterdag 10 – 16 uur

U bent hier