h

ACTIE TEGEN HUURAKKOORD

8 mei 2013

ACTIE TEGEN HUURAKKOORD

SP-afdeling Veenendaal organiseert op zaterdag 18 mei een manifestatie tegen het huurakkoord dat eerder dit jaar is gesloten. Vanaf 14:00u kunnen Veenendalers laten weten dat ze het oneens zijn met de plannen van minister Blok. Verzamelen in het plantsoen bij de Witte Kerk aan de Markt.

Eerder dit jaar, op aswoensdag, verwierf Blok de steun van D66, ChristenUnie en SGP die zijn plannen aan een meerderheid in de Eerste- en Tweede Kamer hielpen. De plannen houden ondermeer in dat alle huurders een huurverhoging van tenminste 2,5% voor hun kiezen krijgen. Daar bovenop komt nog een inkomensafhankelijke verhoging die kan oplopen tot 4%. Woningcorporaties verworden hierdoor tot een verlengstuk van de belastingdienst.

Op de manifestatie van 18 mei zal de fractievoorzitter van de Veense SP, Jan Breur, spreken. Ook Piet de Vrije, directeur van Patrimonium, en Tweede-Kamerlid Paulus Jansen, zijn uitgenodigd als spreker.

De actie is het gevolg van het bezoek van Paulus Jansen aan Veenendaal. Op 11 maart jongstleden sprak hij op een openbare avond die de SP in Brasserie ‘de Plantage’ organiseerde. Hij riep op om vooral (ook) lokaal een actief tegengeluid te laten horen tegen het aswoensdagakkoord. Een oproep die bij de aanwezigen in goede aarde viel.

U bent hier