h

Cultureel jaar gestart

15 september 2013

Cultureel jaar gestart

Het culturele jaar in Veenendaal is weer gestart. Op vrijdag 13 september vond daarvoor de aftrap plaats op het Cultuurgala, waar kunstenares Hanneke Zwart de cultuurprijs in ontvangst mocht nemen. Op zaterdag 14 september ging het feest vrolijk verder met de opening van het SPECTRUM en de Open Monumentendag.

Op de oude begraafplaats werden rondleidingen gegeven door vrijwilligers van bewonersvereniging Holle Kamp, die er destijds voor gezorgd hebben dat het verloederde park werd opgeknapt en tot haar recht kwam. Onder de vrijwilligers was Nico van Ginkel, tevens penningmeester van SP-afdeling Veenendaal.

Het weer liet het de dag verschillende malen afweten. Dat drukte de pret en vooral ook de bezoekersaantallen enigszins. Gelukkig waren er voor cultuurminnaars die geen behoefte hadden aan een nat pak ook binnen genoeg dingen te zien - zoals bijvoorbeeld in de Oude Kerk, waar concerten werden gegeven.

Reactie toevoegen

U bent hier