h

College moet zich verantwoorden over bejegening

14 oktober 2013

College moet zich verantwoorden over bejegening

Het college van burgemeester en wethouders gedraagt zich incorrect tegenover de SP. De fractie heeft in een week tijd twee sets schriftelijke vragen moeten indienen om tekst en uitleg te vragen over de bejegening die hen ten deel valt. De fractie vraagt zich af hoeveel waarde het college nog hecht aan een goede verstandhouding met de volksvertegenwoordiging.

De SP wil excuses voor het beeld dat het college van de partij heeft geschetst in juli. Het college zette de partij neer als oninteger, naar aanleiding van het aankaarten van de ontevredenheid die een aantal mensen ervaart over het WMO-loket. Toen bleek dat het college voorbarig was en fout zat in diens conclusie, volgden er geen excuses. Wel een reeks nieuwe provocaties.

 

Ook is de SP verbaasd dat de pers maar liefst een week eerder beschikte over antwoorden van het college, op vragen die de fractie stelde naar aanleiding van de uitstoot van de Ardagh-fabriek. De SP vindt dit een onjuiste gang van zaken: als je het college vragen stelt, moet je de antwoorden krijgen van het college – en ze niet eerst in de krant lezen.

 

Door de bejegening door het college, die de SP in beide zaken ten deel viel, krijgt de partij de indruk dat het college niet zoveel waarde meer hecht aan een goede
verstandhouding met de volksvertegenwoordiging. Het college heeft bij de SP zelfs de schijn van minachting opgeroepen. Daarvoor is echter geen plaats in een democratie.

 

“Ik weet niet waarom het college zich zo gedraagt,” aldus SP-fractievoorzitter Jan Breur, “maar deze wijze van handelen is incorrect. Dit betreuren we.”

Reactie toevoegen

U bent hier