h

Sinterklaas in de raadszaal

4 december 2013

Sinterklaas in de raadszaal

De gemeenteraadsvergadering van 28 november werd wel op een hele bijzondere manier geopend: niemand minder dan Sinterklaas kwam langs om de raad - en burgemeester Wouter Kolff in het bijzonder - toe te spreken.

Kolff vierde die dag zijn 37e verjaardag, maar wilde daar niet al te veel aandacht aan schenken. De raadsleden konden een gebakje krijgen, en daar bleef het bij - dacht de burgemeester. Tot zijn verrassing pakte het anders uit, en kwam de Goedheiligman hem persoonlijk een cadeautje brengen.

Ook had Sinterklaas een gedicht gemaakt voor de burgemeester, die de gemeenteraad voorzit. In dit werk kwamen alle fracties voorbij.
Strofen als:
"Hij zit de SP voor, die zingt in z'n eentje in het koor"
en
"Hij zit de VVD voor, die gaat er met de eer vandoor"
passeerden de revue.

Na zijn voordracht verliet de Sint de raadszaal weer, en liet zich van harte uitzingen: "Dag Sinterklaasje, da-ag, da-ag, da-ag, da-ag..." en bij het woordje "Zwarte Piet" verstomde het gezang enigszins - de Goedheiligman was zonder Pieten naar het gemeentehuis gekomen.
"Die discussie gaan we vanavond niet voeren;" riep hij de raad toe...

Reactie toevoegen

U bent hier