h

Toezegging aan SP: Bouwmeester volgt VNG-lijn

4 december 2013

Toezegging aan SP: Bouwmeester volgt VNG-lijn

Wethouder Bouwmeester heeft aan de SP toegezegd de lijn van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) te volgen; en daarmee dus staatssecretaris Van Rijn (VWS) verzoeken om 'zijn huiswerk' over te doen op het gebied van decentralisaties.

 

Bouwmeester deed die toezegging op de raadsvergadering van 28 november, nadat hij eerder had aangegeven dat het bij de decentralisaties aan duidelijkheid vanuit het Rijk ontbrak. Hierdoor is het voor de gemeente onmogelijk om zich afdoende voor te bereiden op de taak die op gemeentes af wordt gevuurd.

Daags na de raadsvergadering had de VNG haar Algemene Ledenvergadering. Hier is een resolutie aangenomen, die stelt dat het kabinet alsnog besluit persoonlijke verzorging in zijn geheel onder te brengen bij de Wmo en niet naar de Zorgverzekeringswet; of anders met een nieuw plan te komen. Deze resolutie werd ondersteund door 99,4% van alle leden (gemeenten).

Reactie toevoegen

U bent hier