h

SP: Laat bijstanders niet werken zonder premie

19 januari 2014

SP: Laat bijstanders niet werken zonder premie

Bij werk dat door mensen in de bijstand moeten doen, moet de uitkering worden aangevuld met een premie. Ook moet het werk waardig zijn om op een cv te worden vermeld; zodat de bijstanders zo snel mogelijk weer kunnen participeren op de arbeidsmarkt.

Dat is de mening van de SP, die de fractie ten gehore bracht op de commissievergadering van 14 januari jongstleden; bij behandeling van het Beleidskader Werk & Inkomen.

Bijstanders aan het werk zetten zonder extra premie, op werk dat niet passend is, staat volgens de partij gelijk aan concurrentievervalsing. Het zorgt ervoor dat anderen juist weer van de arbeidsmarkt worden verdreven - en dat kan niet de bedoeling zijn.

Reactie toevoegen

U bent hier