h

SP bezoekt 'Hooge Zicht'

17 maart 2014

SP bezoekt 'Hooge Zicht'

Het laatste weekend voor de gemeenteraadsverkiezingen mag dan wel achter de rug zijn; de SP blijft tot het laatst enthousiast campagne voeren. Op verschillende plekken in Veenendaal herinneren ze mensen eraan dat ze aanstaande woensdag kunnen stemmen.

Maandagavond was 'team SP' onder andere actief in de flat 'Hooge Zicht' aan de Thorbeckesingel. Hier gingen ze huis aan huis om de bewoners blij te maken met een kleine attentie.

Zoals de SP'ers inmiddels al veel ervaren hebben, werden ze ook hier allerhartelijkst ontvangen. Aan de deur vonden verschillende gesprekken plaats.

"Mensen maken zich zorgen over de zorg, en de toenemende armoede. Ze vinden het verschrikkelijk dat er anno nu voedselbanken nodig zijn," aldus afdelingsvoorzitter Baukje Hiemstra. "Zij willen ons, de partij die tegen de afbraak van de beschaving in gaat, graag hun vertrouwen geven."

Er is ook een groep die de politiek de rug heeft toegekeerd - en geen gebruik meer wenst te maken van hun stemrecht. "Begrijpelijk, maar jammer;" aldus Hiemstra. "Wie niet stemt, laat een kans om het tij te keren voorbij gaan. Tegelijkertijd ligt er voor de politiek een taak om dat vertrouwen te herstellen."

Ook dinsdag zal de SP nog haar beste beentje voorzetten om mensen woensdag naar de stembus te bewegen. Daarna volgt vier jaar hard werken om het gegeven vertrouwen weer waar te maken. Maar, wat Hiemstra betreft, komt dat wel goed: "Wie op 19 maart op de SP stemt, heeft daar op 20 maart ook nog wat aan - en daarna ook..."

Reactie toevoegen

U bent hier