h

Transparante coalitie-onderhandelingen

29 maart 2014

Transparante coalitie-onderhandelingen

De coalitie-onderhandelingen zullen een zo transparant mogelijk karakter krijgen. Daartoe heeft de gemeenteraad unaniem besloten in de allereerste vergadering sinds haar verkiezing. Een goed begin is het halve werk!

Het besluit is het resultaat van een motie die onder leiding van D66 is ingediend in de 'oude' gemeenteraad. Omdat het stemmen over de motie toen - op 27 februari j.l. - in een gelijkspel eindigde, moest de gemeenteraad na de verkiezingen een nieuwe poging doen om tot een besluit te komen.

De SP was voor de verkiezingen al voor de motie ~ en bleef dat ook na de verkiezingen. Fractievoorzitter Jan Breur: "Besturen over een gemeente is besturen over de mensen die er wonen. Deze mensen hebben het recht om te weten wat er gebeurt."

Het voormalige tegen-kamp bestond uit de oude coalitiepartijen ChristenUnie, VVD en SGP. Deze partijen waren nu wel voor.
De ChristenUnie kwam tot de conclusie dat de motie veel overeenkomsten had met het plan van informateur Kars Veling en kon nu wel instemmen.
De SGP stemde destijds op procedurele gronden tegen: zij vonden het een aangelegenheid voor de nieuwe gemeenteraad. Inhoudelijk bleken zij voor.

En zo kan iedereen toekijken als de nieuwe coalitie tot stand komt...

Reactie toevoegen

U bent hier