h

Aartsbisschop van Food Valley?

29 september 2014

Aartsbisschop van Food Valley?

Werkzoekenden in Veenendaal, die het traject 'Digitale Werkplaats' volgen, worden bediend van opmerkelijke beroepskeuze-adviezen. In het kader van de naderende Participatiewet heeft SP-fractievoorzitter Jan Breur een onderdeel van de 'Digitale Werkplaats' uitgeprobeerd. Dit leidde tot het advies om 'Aartsbisschop' te worden...

Het onderdeel dat Breur deed, was een zogenaamde Enneagramtest. In de gemeenteraadsvergadering van 25 september gaf hij aan dat deze test hem vooral deed denken aan een spelletje dat als 'extra' op zijn DVD van 'The Lion King' zit. In dat spelletje kun je, door een aantal vragen te beantwoorden ontdekken welk personage uit de film je bent.
De Ennegramtest is een stuk uitgebreider, en in plaats van personages uit 'The Lion King' kom je uit op zogenaamde 'Enneagramtypes'. Echter, in essentie verschilt de test nauwelijks van het spelletje.

Toen Breur eenmaal zijn Enneagramtype had achterhaald, viel het hem op dat enkele Enneagramtypes op de uitlegsheets anders heetten dan in de test zelf. Op de site waarnaar hij vanuit de sheets werd doorgewezen, hadden de Enneagramtypes ALLEMAAL andere namen. Het vereiste dus enig gepuzzel om te achterhalen onder welke benaming Breur's Enneagramtype op deze site stond.

De site in kwestie was een beroepskeuzesite. Op basis van Enneagramtypen worden mensen een aantal beroepen aangeraden.
Op de Enneagramtypes waarop Breur het hoogst scoorde, werden ondermeer de volgende beroepen aanbevolen:

  • Acrobaat
  • Aardewerkschilder
  • Aartsbisschop
  • Basgitarist
  • Anestesiemedewerker
  • Accordeonleraar

Wat de SP betreft zijn dergelijke beroepskeuzeadviezen aan werkzoekenden niet realistisch. De partij verwacht ook niet dat hierdoor mensen aan het werk zullen komen. Immers, de vacatures voor Aartsbisschop zijn in de Food Valley regio niet bijster dik gezaaid...

De SP vindt dat je werkloosheid het beste kunt bestrijden door banen te creëren. Mensen die zonder werk zitten help je niet verder met een speeltrajectje.

Reactie toevoegen

U bent hier