h

Breur kandidaat Provinciale Staten

2 november 2014

Breur kandidaat Provinciale Staten

De Veense SP'er Jan Breur is kandidaat voor de Provinciale Staten van Utrecht. Hij staat achtste op de lijst, die op zaterdag 1 november is vastgesteld door de Regioconferentie. De lijst wordt aangevoerd door Ad Meyer, de huidige Statenfractievoorzitter van de SP in de provincie Utrecht.

Breur is in Veenendaal vooral bekend als de SP-fractievoorzitter in de gemeenteraad. Een functie die hij al meer dan acht jaar met enthousiasme vervult. Een vertrek uit de raad is wat Breur betreft niet aan de orde.

"Eerst maar eens kijken hoe de verkiezingen in maart uitvallen," aldus Breur, "en in hoeverre één en ander te combineren is. De Staten gaan over andere dingen dan de Gemeenteraad, dus dat kan elkaar mooi aanvullen."

Als Breur in de Staten gekozen wordt, is hij niet de eerste Veenendaler die dit combineert met het raadslidmaatschap. Jolanda de Heer en Carla Dik (beiden ChristenUnie) en Roelof Bisschop (SGP) waren eerder zowel lid van de Utrechtse Staten als van de Veense Raad.
SP'er Fatima Bichbich combineerde een tijd lang het commissielidmaatschap van de Staten met dat van de Raad.


Foto's: Lijsttrekker Ad Meyer en enkele kandidaten. De foto van Jan Breur staat bovenaan het artikel.

Reactie toevoegen

U bent hier