h

SP maant college tot tempo heropening Escape

16 december 2014

SP maant college tot tempo heropening Escape

Escape heeft nu wel lang genoeg dichtgezeten, vindt de SP. Fractievoorzitter Jan Breur maande het college dan ook tot het maken van tempo naar de heropening. Er wordt immers al een jaar op gewacht.

"De toezegging om Escape open te houden bleek niet haalbaar, en leidde destijds tot de val van wethouder Bouwmeester," zei Breur afgelopen donderdag in de raadscommissie. "Daarna was er sprake van dat Escape met de start van het culturele seizoen open zou zijn. Ook dat was niet haalbaar. Inmiddels zijn we een jaar verder; maar het enige wat er bereikt is, is een shortlist van potentiële exploitanten."

Wethouder Hollander bestreed dat dit het enige was; er is immers hard gewerkt. En omdat het kader van budgetneutraliteit niet haalbaar bleek, moest er een extra tussenstop bij de gemeenteraad gemaakt worden. Ze kon nog geen termijn noemen waarop Escape heropend zou worden, maar zegde toe voortvarend aan de slag te gaan.

Ook D66 had zorgen om Escape. D66-leider Coby van den Heuvel vroeg zich af of de functie van 'cultureel centrum' - zoals een week eerder is gepresenteerd door kwartiermaker René Keulers - die van Poppodium niet in de weg zou staan. Hollander antwoordde hierop dat Escape vooral een Poppodium zou blijven, maar dat andere activiteiten noodzakelijk zijn voor de exploitatie.

Reactie toevoegen

U bent hier